Word mentor!

Er zijn vele jongeren in Ede die een stapje verder willen komen met behulp van de inzet van een vrijwillige mentor. Jij kunt voor hen van betekenis zijn!

We koppelen je aan iemand die bij jou past en waar we een klik verwachten. Iemand die bijvoorbeeld mee kan eten, of mee kan sporten. Of misschien hebben jullie wel net die gezamenlijke interesse in treinen, gamen of een serie..?

Kan ik zelf kiezen wie ik wil begeleiden?

We koppelen je aan iemand die je graag zou willen begeleiden. Je kan bij de kennismaking aangeven wat je wensen zijn. Misschien vind je het leuk om met iemand te gaan wandelen, of misschien hou je van sporten en wil je best wel iemand meenemen? Of is koken juist je passie? Zo kunnen er allerlei wensen zijn. Vanuit de jongere zijn er ook wensen en verwachtingen. Deze proberen we zo goed mogelijk te matchen.

Waar spreek ik af met mijn jongere?

Op een plek die voor jou en je jongere prettig is.

Wanneer start ik met het mentorproject?

Zodra er een passende match is gevonden voor jou als mentor met een jongere met hulpvraag. Er is gebleken dat jongeren veel kunnen leren van jongeren, en het fijn is om iets terug te geven aan de maatschappij.

Wat biedt het?

Als mentor worden je coaching vaardigheden vergroot. Daarnaast is het geweldig om van betekenis te kunnen zijn door gewoon je leven te delen. Jouw kennis en ervaring op een laagdrempelige en vriendschappelijk manier te delen waardoor je een ander weer een stapje verder kan helpen.

Mocht je iemand begeleiden die minderjarig is, vragen we kosteloos een VOG voor je aan.

De aansluiting van een maatje is een laagdrempelige, krachtige en positieve manier om invloed uit te oefenen op het leven van de jongere.

WelZijn-133

Wat houdt het in om mentor te zijn van een jongere?

Als mentor heb je regelmatig contact met de jongere zodat je elkaar echt leert kennen en goed kunt aansluiten bij elkaar. Aan het begin van het traject zie je elkaar wekelijks een uur, daarna kan de frequentie lager worden. De duur van een mentorproject is één jaar, met een startfase, tussenevaluatiefase en een afrondingsfase.

Samen met je jongere stem je af hoe je het mentorproject vorm geeft. Sommige mentoren kiezen er voor om in het centrum af te spreken, de ander gaat wandelen, fietsen of ergens wat drinken.

Tijdens de activiteiten werken de mentor en de jongere aan de doelen waar de jongere graag verder mee wil komen.

Kom ik in aanmerking?

  Geslacht
  Voornaam
  Tussenvoegsel
  Achternaam
  Geboortedatum
  Straatnaam en huisnummer
  Postcode
  Woonplaats
  E-mailadres
  Telefoonnummer
  Ervaring
  Motivatie

  Wanneer je je aanmeldt ga je ermee akkoord dat we je gegevens gebruiken voor het project.