Wie zijn wij

Mentorproject waarbij we mentor en jongere koppelen

Je kunt op mij rekenen, ik ben er voor je. Woorden die veel mensen bekend voorkomen. Je voelt je gezien, je voelt je geliefd en je weet dat je er niet alleen voor staat. Maar wat nu als dit in jouw situatie helemaal niet zo is. Dat het eerder lijkt op: ik voel me niet gezien, ik voel me niet geliefd, ik sta er helemaal alleen voor. Wat doe je dan?

Wij zijn mentorproject Laten we Welzijn en wij hebben de passie en het verlangen om jonge mensen die alleen zijn of in een kwetsbare situatie zitten de hand te reiken. Gelukkig doen we dit niet alleen, maar worden we bijgestaan door talloze jonge vrijwilligers die hun tijd en aandacht willen geven.

Wij geloven in de kracht van verbinding. In de kracht van samen! Doe jij ook mee?

Bekijk ons projectplan voor 2023

"Vrijwilligers zijn het goud van onze samenleving. Ik vind het een voorrecht daar dagelijks mee te mogen werken en hen te bemoedigen in hun rol als mentor. Het is bijzonder om te zien hoe zij een betekenisvolle bijdrage leveren in het leven van jongeren. Daar doen we het voor!"

Na bijna 5 jaar Netwerk Dien je Stad heeft Dirjanne de overstap gemaakt naar Laten we Welzijn. Dirjanne kent alles en iedereen binnen Ede en weet zo makkelijk verbindingen te leggen. Ze is onvermoeibaar in haar drive om anderen te helpen. Haar energie werkt aanstekelijk.

"Zoeken naar de best passende match tussen mentor en jongere, is een mooie en dankbare taak! Als het dan in de praktijk ook zichtbaar effect heeft, ben ik een tevreden mens!"

Donnée heeft met haar SPH achtergrond de zorg voor een ander hoog in het vaandel en helpt graag om dit zo optimaal mogelijk te organiseren. Met haar positieve instelling en luisterend oor, blijft ze graag intensief betrokken bij de verschillende hulpvragen. 

"Hoe gaaf is het om je in te zetten voor iemand waar je in eerste instantie niet mee in contact zou komen door alle verschillen en dan te ontdekken dat je heel veel van elkaar kan leren!"

Mieke houdt ervan om jonge mensen te ontmoeten en te zien. Écht te zien. Dat betekent voor haar luisteren tussen de regels door, vragen stellen en verbinding maken. Jonge mensen geven haar energie en ze dagen haar tegelijkertijd uit om te blijven leren en te groeien. 

Bekijke onze resultaten van 2021

0
Matches van jongeren
0
Nieuwe trajecten
0
Aanmeldingen van vrijwillige mentors
0
Vrijwilligersuren