Mentor Thirza

Foto van mentor
Mijn naam is Thirza van der Kraan en ik ben 20 jaar. Ik studeer Social Work en woon ook al een poosje op kamers in Ede. Ondertussen is Ede echt al mijn hometown geworden. Dat maakt dat ik graag wat terug wilde doen voor de Edese samenleving. Daarom heb ik mij aangemeld bij Laten we Welzijn en ben ik sinds kort gekoppeld aan mijn jongeren.

Actief

Ik ben zelf veel actief binnen mijn studentenvereniging en ook op school heb ik een netwerk opgebouwd. Als ik naar mijn agenda kijk, zit die per week enorm vol, waaronder veel ontmoetingen met vrienden en andere sociale contacten. Je zou kunnen zeggen dat ik een groot sociaal netwerk hier in Ede heb opgebouwd. Dat is wel anders bij mijn jongere. Hij heeft eigenlijk vrijwel geen sociaal netwerk en heeft ervoor gekozen dat hij daar verandering in aan wil brengen, ook al weet hij zelf helemaal niet hoe. Daarom heeft hij zich aangemeld bij Laten we Welzijn om zich hierbij te laten helpen.

Ik vind dat super knap, wanneer iemand er zelf voor kiest om uit zijn of haar situatie te stappen en er wat aan te gaan doen. Dat maakt ook dat ik erg veel zin heb in het aankomende jaar, want ik mag gewoon met iemand oplopen die er helemaal zelf vor gekozen heeft en er helemaal zelf voor wil gaan! Ik vind het ook super waardevol dat ik zomaar zo intensief een inkijk in iemands leven mag hebben en dat ik een jaar lang met hem mee mag lopen.

Verwachting

Ik verwacht namelijk voor aankomend jaar dat ik zelf ook gewoon enorm veel ga leren van mijn maatje. Ik ben het gewend om op professioneel gebied iemand te begeleiden, maar nu mag ik juist de vrijwilliger zijn die niet gebonden is aan richtlijnen, verslagen en beroepscodes. Heerlijk! Ik mag dus doen waar ik goed in ben, maar dan helemaal op vrijwillig gebied. Ik ben heel erg benieuwd wat ik allemaal ga tegenkomen dit jaar en hoe ik samen met mijn maatje mag ontwikkelen. Ik heb er zin in!