Mentor Thijn

Mijn naam is Thijn, 23 jaar en in maart 2021 ben ik mijn tweede maatjesproject gestart bij Laten we Welzijn.

De eerste ontmoeting met mijn maatje was online. Ondanks dat wij elkaar via een scherm spraken, merkten wij allebei dat er meerdere interesses waren die we deelden. Ook kreeg ik de indruk dat wij op het gebied van humor op hetzelfde level zaten. Na deze digitale ontmoeting zijn we wekelijks fysiek gaan afspreken. Wij maakten vooral veel wandelingen buiten en bij slecht weer gingen we binnen bordspelletjes spelen. Tijdens de binnen en de buitenactiviteiten leerden wij elkaar steeds beter kennen. Ik kreeg steeds meer een beeld van hoe mijn maatje in elkaar zat en waar zijn interesses wel en niet lagen.

Tijdens de wandelingen die we maakte hadden we gesprekken over verschillende onderwerpen die bij mijn maatje speelden. Zowel leuke als lastige onderwerpen kwamen voorbij tijdens de gesprekken en ik merkte dat hij er vrij open over kon vertellen. Dit schepte onderling vertrouwen waardoor we steeds meer de dingen konden bespreken waar mijn maatje mee zat.

Later in het maatjestraject werd duidelijk dat mijn maatje graag met een sport wilde beginnen. Samen zijn we gaan kijken welke sport hij leuk zou vinden en of er een sportschool in zijn buurt aanwezig was. Uiteindelijk heeft mijn maatje een sport kunnen vinden waar hij plezier uithaalt en waar hij ook leeftijdsgenootjes ontmoet.

De juffen van mijn maatje gaven aan dat het maatjesproject positieve effect had op de hem en dat hij goede verhalen vertelde over het maatjesproject.

Tijdens het maatjesproject heb ik veel dingen mogen leren en ontwikkelen. Ik heb geleerd om mijn grenzen aan te geven wanneer mijn maatje bijvoorbeeld veel op zijn telefoon zat. Ook heb ik geleerd om hem te motiveren om in beweging te komen en naar buiten te gaan in plaats van te blijven bankhangen.