Mentor Esther

Foto van mentor

Mijn naam is Esther, ik ben twintig jaar oud en sinds september ben ik begonnen met de opleiding Social Work aan de CHE. Afgelopen november ben ik gestart als mentor bij Laten We Welzijn.

Hier ben ik mentor geworden van Anna, een meisje van twaalf. Zij had behoefte aan wat persoonlijke aandacht en daarnaast probeer ik haar te helpen bij het plannen van haar studieactiviteiten.

In het begin van het mentorproject mocht er nog vrij veel, naarmate de tijd verstreek kregen wij met steeds meer beperkingen te maken.

Wij begonnen onze ontmoetingen met bezoekjes aan de plaatselijke bieb, waar wij gezellig konden kletsen, tekenen en elkaar beter konden leren kennen.

Het belangrijkste doel van mijn mentoraat, was dat ik er voor Anna zou zijn. Tot zover ging dat goed, we zagen elkaar regelmatig en hadden leuk contact.

Rond de kerstvakantie kregen wij te maken met een lockdown, de bibliotheek ging dicht en alleen de noodzakelijke winkels bleven open.

In de kerstvakantie hebben Anna en ik elkaar één keer online gesproken, hierbij kwamen we er vrijwel gelijk al achter dat wij elkaar veel liever in het echt zien. Online konden we makkelijk de planning bespreken en uitwerken, maar voor het verdere afspreken voegde het niet veel toe. Het was daarom ook even zoeken naar overige mogelijkheden waarin ik er alsnog voor haar kon zijn. Waar ik veel steun uit heb gehaald, waren onder andere de intervisies. Vanuit de organisatie werden er voor de mentoren intervisies georganiseerd. Tijdens een intervisie kwamen wij, de mentoren, met onze begeleiders online samen om actuele onderwerpen te bespreken en onze vragen te stellen. Dit gaf mij goede moed, omdat ik wist dat ik niet als enige moeite had met het onderhouden van contact in deze Corona-tijd. Er waren meerdere mentoren die het lastig vonden om online contact te leggen met hun maatje. Door het bespreken van deze vragen, kwamen we tot nieuwe inzichten en konden we verder met nieuwe ideeën.

Tot nu toe is het mij en Anna elke keer nog gelukt om buiten af te spreken. Vaak haal ik Anna thuis op en dan gaan we een eindje wandelen in de buurt, ik neem koekjes en een thermoskan met thee mee. De laatste keer had Anna koekjes gebakken en meegenomen, die waren heerlijk! Ik haal veel plezier en energie uit deze momenten. Anna’s moeder geeft aan dat ons contact veel goeds doet voor Anna.