Mentor Dounia

Foto van mentor

Gezellig samen een spel spelen, samen lachen, samen leuke en minder leuke onderwerpen bespreken en er wordt gezongen. Dit zijn allemaal activiteiten die Tessa en ik in persoon ondernamen, maar sinds de striktere lockdown doen we dit digitaal via videobellen.

Je zou kunnen denken dat de pandemie veel obstakels opwerpt, ook in de trajecten bij Laten We Welzijn. Ondanks dat dit natuurlijk gedeeltelijk waar is, geldt vooral dat er voor bijna alles wel een alternatief en een oplossing te vinden is. Zo zijn er digitaal tal van mogelijkheden om onze activiteiten door te zetten en aandacht te schenken aan de onderwerpen waar wij graag over willen praten. Daarnaast biedt een spelelement tijdens onze afspraken voor een leuke, onbedwongen en gezellige sfeer.

Juist nu, nu mensen in een sociaal isolement zitten, is het zo belangrijk dat we elkaar blijven opzoeken. Ik merk dat het mij, maar ook Tessa goed doet. Ik zie het daarom ook niet als een verplichting en wanneer we afspreken vliegt de tijd om. Het is voor mij een heel waardevolle ervaring om een vertrouwensband met haar op te kunnen bouwen, waarin zij zich goed voelt, haar ei kwijt kan, waarin ik haar kan helpen met specifieke uitdagingen en waarin ik een maatje kan zijn waar zij plezier mee heeft. Deze ervaring als mentor zou ik daarom ook iedereen aanraden!