Mentor Marianne

Iets betekenen voor anderen op een makkelijke manier: hoe doe je dat?

Marianne (25) is communicatieadviseur en is sinds vorig jaar actief als mentor bij het mentorproject Laten We Welzijn van het lokale netwerk in Ede. “Hoewel ik mijn baan heel leuk vind, was ik daarnaast opzoek naar iets dat ik in mijn avonduren praktisch kon doen voor anderen.”

Sindsdien is ze gekoppeld aan een jongere en bellen ze elke week. “Door gesprekken heen heb ik ontdekt waar ze behoefte aan heeft. Allereerst was dat vooral een luisterend oor, momenteel is dat samen structuur aanbrengen in haar leven. Ook heeft ze behoefte aan een netwerk en daarom bezoeken we regelmatig een activiteit, zoals een spelletjesavond.”

De spelletjesavond is onderdeel van de ‘hang-out avonden’, georganiseerd door het lokale netwerk, waarbij alle mentoren en maatjes samen komen voor ontmoeting en een leuke activiteit. Marianne: “De vorige avond hang-out was een sportactiviteit en ik merkte dat ze het echt leuk vond. Dat zij er blij van wordt, geeft mij energie en dan zie ik dat ik het verschil kan maken.”

Elke week een uurtje samen kletsen of boodschappen doen voor iemand kan al enorm helpend zijn

“Mijn omgeving vindt het bijzonder dat ik dit doe. Ik vertel er regelmatig over omdat ik op die manier wil meegeven dat je op een makkelijke manier kunt bijdragen aan het leven van een ander. “Mensen hebben het idee dat vrijwilligerswerk veel tijd kost maar dat is niet zo. Elke week een uurtje samen kletsen of boodschappen doen voor iemand kan al enorm helpend zijn.”

Marianne werd op straat aangesproken door OranjeHelpers en werd vervolgens mentor.

Bron:https://www.tijdvooractie.nl/iets-bijdragen-aan-de-maatschappij-op-een-makkelijke-manier-hoe-doe-je-dat/