Het verhaal van Silke

Ik stond naast haar en zag haar een jaar lang groeien. I loved it!

– Silke

Razend enthousiast

“Ik ben Silke, net 20 en ik studeer Communicatie op de CHE. Ik zat mij op school te vervelen toen Marieke mij aansprak. Zij vertelde vol passie over het mentorproject en ik was gelijk razend enthousiast. Ik was zelf aan het nadenken om vrijwilligerswerk te doen in Ede, maar had nog niks gevonden dat echt bij mij paste. Ik had geen zin om bijvoorbeeld met een collectebus te lopen, want dat is 1. niet mijn ding en 2. vond ik het geen nuttig werk. Het liefst zie ik dat ik impact maak en dat ik echt iets toevoeg. Dus toen ik met Marieke sprak, dacht ik gelijk: ja, dit is het!

I loved it!

Ik werd gekoppeld aan een meisje dat niet zo lekker in haar vel zat. Haar doel was om meer zelfvertrouwen te krijgen en positiever te zijn. Dit was een lastig doel en ik dacht dat we dat zouden halen door diepe gesprekken te houden. Maar dit was totaal niet het geval. Tijdens onze afspraken gingen we meestal ijs eten in de stad, handletteren of cakejes bakken. Alleen maar leuke dingen waar we beide van genoten. Ze vertelde het als ze ergens mee zat en als ze advies nodig had, dan vroeg ze het wel. Geen geforceerde diepe gesprekken, gezellige dingen doen was al genoeg.

Tijdens het project zag ik mijn jongere veranderen en alleen dat al is het waard om mentor te worden! Ze werd open, steeds babbeliger en straalde zelfvertrouwen uit. En dat bereikte ze allemaal zelf: ik kan er namelijk niet voor zorgen dat een ander zelfvertrouwen krijgt. Ik stond naast haar en zag haar een jaar lang groeien. I loved it!”